Skip to main content

Sportiheld

Sportiheld is een leuke weerbaarheidstraining die bestaat uit vijf thema lessen en één terugkomdag, deze worden verzorgd door een Sportdocent. Deze training is ontworpen voor groep 6 en 7. Tijdens de training leren ze allerlei vaardigheden om een echte Sportiheld te zijn. Door op school aandacht te besteden aan weerbaarheid en sociale vaardigheden wordt op latere leeftijd probleemgedrag zoals pesten, agressie of depressie voorkomen. Kinderen worden bewust van hun eigen gedragingen, leren beter met elkaar te communiceren en met elkaar om te gaan. De terugkomdag vindt één maand na de laatste les plaats. Hierin worden alle thema herhaald en behalen ze hun Sportiheld diploma!  

De Sportiheld is een traject van vijf aan een gesloten weken, daarin gaan de leerlingen vijf thema’s klassikaal behandelen. De thema’s zijn besef van jezelf (ik), besef van de ander (jij), grenzen, luisteren naar de ander en vertrouwen op elkaar. De terugkomdag vindt één maand na de laatste les plaats. Hierin worden alle thema herhaald en leren de leerlingen hun voortgang presenteren en vieren. 

Het doel van de training is om bewustwording van gedrag te creëren bij de leerling. Dit is de eerste stap in verandering van het gedrag. Kinderen worden gestimuleerd zich kwetsbaar op te stellen. Hierdoor komen er gevoelige onderwerpen omhoog. Deze training heeft ook een signalerende functie voor kinderen die specifieke of gespecialiseerde hulp nodig hebben. Bijzonderheden worden na iedere training gerapporteerd aan de leerkracht. 

De voordelen van Sportiheld: 

1.     De leerling ontwikkelt bewustwording van eigen gedrag. 

2.     De leerling leert het aangeven van je eigen grenzen. 

3.     De leerling leert rekening houden met de ander. 

4.     De leerling ontwikkelt respect voor de grens van een ander. 

5.     De leerling leert te vertrouwen op de ander. 

 Wilt u dat wij bij uw school ook langskomen om een weerbaarheidstraining te geven? In de week tegen pesten (23-27 september) kunnen wij één les komen aanbieden bij u op school! (gratis). 

0
    0
    Jouw aanmeldingen
    Jouw lijst is leegGa terug naar aanmelden