Skip to main content

Sporttest

NBSS

Nationaal Bureau Sport Stimulering (NBSS) heeft een tweeledig doel, namelijk het stimuleren en professionaliseren van sport in Nederland. Dit altijd met als uitgangspunt: ‘als je doet wat bij je past, is het leuker om te doen en zal je het langer en actiever blijven doen’.

De Sporttest bestaat uit drie onderdelen

 1. Sportkeuzetest: bij kinderen testen wij welke sport fysiek het beste bij hen past en waar ze de meeste succesbeleving – en dus plezier – uit zullen halen. De fysieke testen bestaan onder andere uit snelheid, lenigheid en kracht. Hiernaast is er ook een mentale test waarbij er gekeken wordt naar wat voor type sporter de kinderen zijn. Denk hierbij aan teamspeler, individueel, pro-actief en reactief.

 2. Trainers voor de klas: trainers van verschillende sportverenigingen komen langs tijdens de gymles; zij verzorgen daar kennismakingstrainingen. 

 3. Kies je Sport: kinderen kunnen zichzelf inschrijven voor het volgen van proeftrainingen bij lokale sportverenigingen.

Kies je Sport

In de basis is Kies je Sport gericht op het ontdekken van een passende sport om te beoefenen. Als vervolg op de sportkeuzetesten en trainers voor de klas ontwikkelen wij een het Kies je Sport boekje waar verschillende proeftrainingen in beschreven staan bij verschillende verenigingen. Aan de hand van dit boekje kunnen de kinderen zich inschrijven voor een echte training bij de deelnemende verenigingen. Zo kunnen de kinderen ervaren hoe een echte training is en of zij de sport echt leuk vinden. Wanneer de proeftraining bevalt kunnen de ouders/ verzorgers het kind natuurlijk inschrijven bij de desbetreffende vereniging!

Aanvraag

Binnen dit project komen wij graag in contact met basisscholen en verenigingen. Wilt u meer weten over Kies je Sport? Neem contact op met niels.hendriksen@nbss.nl.

  Sporttest erkend door het loket gezondleven 

  Sporttest is een, door loketgezondleven.nl, erkend initiatief van Nationaal Bureau Sport Stimulering en bevat de sportkeuzetest. De sportkeuzetest is wetenschappelijk onderbouwd en ontwikkeld door sport-experts. Er wordt in ontspannen sfeer naar fysieke en mentale aanleg van deelnemers gekeken, waarbij ervan uitgegaan wordt dat ieder kind meer talent heeft voor de ene dan de andere sport. Het uitgangspunt hierin is: dat kinderen levenslang blijven sporten, wanneer ze van jongs af aan iets doen wat ze leuk vinden.

  – Nationaal Bureau Sport Stimulering

  0
   0
   Jouw aanmeldingen
   Jouw lijst is leegGa terug naar aanmelden